Bager & Konditor
- Nykøbing
- Nakskov
Er du også en trofast seer, når Bagedysten ruller over skærmen? Så er uddannelsen til bager og konditor måske noget for dig. På CELF dyrker vi både surdejen og smører lagkagen op i adskillige og alternative lag – vi er med andre ord optaget af at være kreative. Mén, vores fornemmeste opgave er, at give dig alle forudsætninger for at blive den bedst mulige bager/konditor.
Det gør vi med afsæt i traditionerne. Derfor får eleverne grundig indføring i ælteteknikker, meltyper, kemien omkring gær- og hævningsprocesser, samt viden om hvordan et produkt visuelt tager sig godt ud, Kundetiltrækning og kundebetjening er en fast del af pensum. I bageriet på skolen arbejdes der med at mindske madspild og gøre bagningen så økonomisk fornuftig som overhovedet mulig. Derfor lærer eleverne alt, hvad vi ved om beregninger af indkøb og salg.
Mød Katrine: Hun er på bagerlandsholdet
Du kan blive en dygtig bager/konditor, hvis du:
- er kreativt anlagt og kræser for detaljen
- har gode ben – vi står og går det meste af dagen
- kan lide lugten i bageriet
- er interesseret i kontakt med kunder
- elsker dej
Opbygning
Uddannelsen består af et grundforløb, der varer 20 eller 40 uger (afhængigt af, om du kommer direkte fra grundskolen), samt et hovedforløb, der veksler mellem oplæringsperioder på en arbejdsplads og skoleforløb.
Mere om uddannelsen
Grundfag
- Dansk F/E/D
Valgfag:
- Matematik F/E/D
Erhvervsfag på fagretning:
- Arbejdspladskultur
- Lærepladssøgning
- Samfund og sundhed
- Arbejdsplanlægning og samarbejde
- Faglig dokumentation
- Faglig kommunikation
- Innovation
- Metodelære
Fag:
- Naturfag E
- Uddannelsesspecifikke fag
Endvidere bliver du på grundforløbet undervist i følgende certifikater:
- Almen fødevarehygiejne
- Førstehjælp på erhvervsuddannelserne
- Elementær brandbekæmpelse
Du skal mindst have mindst 2,0 i snit i både dansk og matematik fra folkeskolens afgangsprøve i 9. eller 10. klasse, og være vurderet uddannelsesparat af Ungdommens Uddannelsesvejledning. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, skal du til en prøve, der er fælles for hele Danmark, og herefter til en samtale, hvor det vurderes, om du kan optages på CELF. Prøverne afholdes i juni/juli og i december/januar op til skolestart.
Der er også adgangskrav, når du skal videre på uddannelsens hovedforløb. For at kunne gå i gang med hovedforløbet og gennemføre uddannelsen, skal du have bestået fagene:
- Naturfag E
- Uddannelsesspecifikke fag
Du skal desuden have bestået følgende certifikater:
- Almen fødevarehygiejne
- Førstehjælp på erhvervsuddannelserne
- Elementær brandbekæmpelse
Som bager/konditor bliver du typisk ansat i bagerier eller konditorier eller på brød- og kagefabrikker. Rigtig mange vælger at starte egen virksomhed. Hvis du vil læse videre kan det bl.a. være til procesteknolog eller serviceøkonom.
- Gastronomuddannelsen
- Ernæringsuddannelsen
- Gourmetslagteruddannelsen
Startdatoer
20. januar 2025
11. august 2025
Hovedområde
Fødevarer, jordbrug og oplevelser
Fagretninger
Fødevarer
Mulige specialer
Bager, Bagværker, Konditor
Varighed
Fra 3 år – 4 år og 6 mdr.
Grundforløb/hovedforløb
Du kan tage grundforløbet på CELF
Adgangskrav
9./10. klasse (karakteren 02 i dansk og matematik)
Økonomi
SU og elevløn
Skoleoplæring
Der er ikke mulighed for at komme i skoleoplæring på bageruddannelsen på CELF.
EUX
Du kan læse uddannelsen som eux-forløb på grundforløbet. Hovedforløbet skal tages på en anden skole.
Bliv kontaktet
Udfyld formularen og du vil blive ringet op af en vejleder hurtigst muligt.