Ernæringsassistent
- Nykøbing
- Nakskov
Sund mad i de rigtige mængder – til plejehjem, børnehaver eller hospitaler. Som ernæringsassistent bliver du ekspert i målgruppens behov og kan derefter rådgive og sammensætte kost, så det gode måltid bliver helt rigtigt – uanset om det er det lille menneske, der vokser, eller en ældre patient, der spiser meget småt. Undervejs i uddannelsen får du også viden om krop og ernæring, om vitaminer, mineraler og kostsammensætning – samt indsigt i, hvad der gør et måltid visuelt interessant.
På CELF er der tradition for, at eleverne bliver dygtige ernæringsassistenter, der kan spotte kvalitet i råvarer, kan kommunikere det gode måltid i forhold til målgruppen og selvfølgelig har helt styr på hygiejne og egenkontrol.
Mød Emma og Tanja: De er ved at uddanne sig til ernæringsassistenter
Du kan have evner som ernæringsassistent, hvis:
- kost og sundhed optager dig
- du er godt til bens – ernæringsassistenter står og går meget
- it-værktøjer er noget, du vil arbejde med
- travlhed ikke betyder, at du mister overblikket
Opbygning
Uddannelsen består af et grundforløb, der varer 20 eller 40 uger (afhængigt af, om du kommer direkte fra grundskolen), samt et hovedforløb, der veksler mellem oplæringsperioder på en arbejdsplads, og skoleforløb.
Se hele skolekalenderen her for ernæringsassistentuddannelsen.
Mere om uddannelsen
Grundfag:
- Dansk F/E/D
Valgfag:
- Matematik F/E/D
Erhvervsfag på fagretning:
- Arbejdspladskultur
- Lærepladssøgning
- Samfund og sundhed
- Arbejdsplanlægning og samarbejde
- Faglig dokumentation
- Faglig kommunikation
- Innovation
- Metodelære
Fag:
- Dansk E
- Naturfag E
- Uddannelsesspecifikke fag
Endvidere bliver du på grundforløbet undervist i følgende certifikater:
- Almen fødevarehygiejne
- Førstehjælp på erhvervsuddannelserne
- Elementær brandbekæmpelse
Du skal mindst have mindst 2,0 i snit i både dansk og matematik fra folkeskolens afgangsprøve i 9. eller 10. klasse, og være vurderet uddannelsesparat af Ungdommens Uddannelsesvejledning. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, skal du til en optagelsesprøve, der er fælles for hele Danmark, og herefter til en samtale, hvor det vurderes, om du kan optages. Prøverne afholdes i juni/juli og i december/januar op til skolestart.
Der er også adgangskrav, når du skal videre på uddannelsens hovedforløb. For at kunne gå i gang med hovedforløbet og gennemføre uddannelsen, skal du have bestået fagene:
- Dansk E
- Naturfag E
- Uddannelsesspecifikke fag
Du skal desuden have bestået følgende certifikater:
- Almen fødevarehygiejne
- Førstehjælp på erhvervsuddannelserne
- Elementær brandbekæmpelse
Ernæringsassistenter bliver typisk ansat i storkøkkener, på hospitaler eller i kantiner. Du kan bl.a. videreuddanne dig til procesteknolog, akademigastronom i ernæring og sundhed. Man kan søge ind som professionsbachelor i ernæring og sundhed med en ernæringsassitent og følgende specifikke adgangskrav:
Engelsk C og enten bioteknologi A eller kemi C og enten biologi C eller matematik C eller samfundsfag C
Læs mere her.
- Gastronom
- Bager & konditor
- Gourmetslagter
Startdatoer
20. januar 2025
11. august 2025
Hovedområde
Fødevarer, jordbrug og oplevelser
Fagretninger
Fødevarer
Mulige specialer
Ernæringsassistent
Varighed
Fra 3 år 5 mdr. – 4 år 2 mdr.
Grundforløb/hovedforløb
Du kan tage hele uddannelsen på CELF.
Du kan kun starte på ernæringsassistent i Nakskov til august.
Adgangskrav
9./10. klasse (karakteren 02 i dansk og matematik).
Økonomi
SU og elevløn
Skoleoplæring
Der er mulighed for at komme i skoleoplæring på ernæringsassistentuddannelsen på CELF.
EUX
Du kan læse uddannelsen som eux-forløb på grundforløbet.
Bliv kontaktet
Udfyld formularen og du vil blive ringet op af en vejleder hurtigst muligt.